Uitbreiding van feestverlichting in de Haarlemse binnenstad

PERSBERICHT 17-12-2012, 06:24

Haarlem Lichtstad heeft in samenwerking met de gemeente Haarlem en enkele straatverenigingen de feestverlichting verder uitgebreid. Zo zijn de zeven bomen op de Oude Groenmarkt in het licht gezet wat voor een sprookjesachtige sfeer zorgt aan de voet van de 'Oude Baaf'. De ondernemers, verenigd in straatvereniging De Beek, hebben financieel bijgedragen. In de Schagchelstraat draait samen met de straatvereniging een pilot. Drie van de armaturen zijn met extra led-lampjes opgevuld. Het silhouet van de Bavo is gebleven maar door de invulling geeft de armatuur een krachtiger uitstraling.

Haarlem Lichtstad zet bijzondere gebouwen en objecten in het Haarlemse centrum in het licht en verzorgt de feestverlichting in de binnenstad voor de ondernemers. Enkele recente projecten:

  • In samenwerking met ondernemers uit de Vijfhoek, het kerkbestuur en de gemeente Haarlem wordt binnenkort de toren van de Nieuwe Kerk in het licht gezet.
  • De afgelopen maanden zijn er proefplaatsingen geweest om het grote glas-in-loodraam aan de binnenzijde van de Grote of St. Bavokerk van licht te voorzien.
  • Een paar weken geleden zijn de beelden op het Hortusplein en Wilhelminastraat in het licht gezet.
  • Het pand van Vigh, het oude huis van Frans Hals aan de Grote Markt, in het licht gezet.

Over Haarlem Lichtstad:
Stichting Haarlem Lichtstad heeft o.a. als doel panden in de binnenstad in de spotlights te zetten. Niet alleen om ons cultureel erfgoed te accentueren, maar ook om het gevoel van leefbaarheid en veiligheid in het centrum te vergroten. We doen dat met 'gewone' panden in een aantal straten in de binnenstad. Maar ook lichten we speciale objecten aan, zoals de Grote of St. Bavokerk en het Teyler Museum. Daarnaast verzorgt Haarlem Lichtstad elk jaar de feestverlichting in de binnenstad.