Gerestaureerde toren Nieuwe Kerk in het licht

PERSBERICHT

De gerestaureerde toren van de Nieuwe Kerk wordt op 7 maart 2013 door Haarlem Lichtstad in het licht gezet. De unieke ligging aan het Nieuwekerksplein in het hartje van de Vijfhoek rechtvaardigt een bijzondere uitlichting. Zeker nu de toren volledig is gerestaureerd en 400 jaar bestaat. Het feit ook dat ondernemers uit de Vijfhoek geholpen hebben bij de financiering van de spots tekent de verbondenheid met dit bouwwerk. Naast de Gemeente Haarlem, de eigenaar van de toren, en de Stichting Haarlem Lichtstad maken de volgende instanties en ondernemingen het verlichten van de Nieuwe Kerkstoren mogelijk: de Protestantse Gemeente Haarlem (eigenaar van de Nieuwe Kerk), Jopenkerk Bierbrouwerij, Restaurant de Wandelaar, Willem Schermerhorn Antieke Schouwen, Jeanine van der Sanden Makelaardij, Rogier de Groot Elektrotechniek en Jan Hoving Belangenbehartiger.

Als mede-sponsor brengt Jopenbier speciaal ter ere van het 400-jarig bestaan en de verlichting van de toren een nieuw bier op de markt, genaamd 5Hoek Bruin. Van elke verkochte fles gaat € 2,50 naar de verlichte toren. Vanaf 15 maart is 5Hoek Bruin voor € 6,95 per fles te koop bij Melger’s wijn en dranken in de Barrevoetestraat.

Over Haarlem Lichtstad:
Stichting Haarlem Lichtstad heeft als doel panden in de binnenstad in de spotlights te zetten. Niet alleen om ons cultureel erfgoed te accentueren, maar ook om het gevoel van leefbaarheid en veiligheid in het centrum te vergroten. We doen dat met ‘gewone’ panden in een aantal straten in de binnenstad. Maar ook lichten we speciale objecten aan, zoals de Grote of St. Bavokerk en het Teyler Museum. Daarnaast verzorgt Haarlem Lichtstad elk jaar de feestverlichting in de binnenstad.